Review: De'longhi Multifry Multicooker

Ein-de-lijk heb ik de stap gezet! Ik ben overgestapt op een zogenaamde hetelucht-friteuse! Maar eigenlijk is het veel meer dan dat...je kan er  dus op een gezondere manier frietjes in bakken (wat ik trouwens vanavond zal uittesten!) maar je kan er ook vele andere gerechten in bereiden!

Eerlijk is eerlijk: ik ging eigenlijk naar de winkel om de Airfryer van Philips te kopen. Maar toen ik die zag, leek die echt heel klein! Inhoud van 800gr...het leek me voor bepaalde dingen niet voldoende en dus keek ik even verder. Kwam er uiteraard ook nog zo'n verkoopster bij die de wijsheid in pacht had! Of ik wist wat ik zocht? Ja, maar...En deze multifry was toevallig dé topper! Ok, grote inhoud (1500gr), pluspunt dus maar bestaan er ook accessoires voor zoals bij de Airfryer? De verkoopster verzekerde mij van wel, maar ondertussen ben ik er achter gekomen dat dat dus niet het geval is (hierover ben ik best wel een beetje boos) maar misschien heb ik die ook niet echt nodig.

De eerste test waaraan deze robuuste kerel werd onderworpen was ontbijt. Normaal gesproken maak ik een omelet met diverse groenten gewoon in de pan, maar zou dit ook hierin lukken? Geen olie erin, onmiddellijk de champignons erin (met draaiarm), timer op 5minuten en deksel dicht. Je kan alles in de gaten houden door het doorzichtige venster en dat zag er goed uit dus volgende stap: bladspinazie erbij. De blaadjes droogden een beetje uit en kwamen ook vast te zitten onder de draaiarm, dus haalde ik de arm eruit (dit moest toch ook voor ik het eiermengsel erin zou doen). Als laatste dus mijn eiermengsel erbij en aangezien dit 1 portie was voor 1 persoon (moi) bedekte dit echt net de bodem (iets met een keerzijde van de medaille zeg je? ). Hierdoor had ik echt een heel dunne omelet die op zich lekker was en ook snel klaar zonder dat je er de hele tijd moet bij blijven.

Op zich tevreden dus, maar niet zonder een tweede test. Minstens 1 keer per week maak ik kipfilets in grote hoeveelheden klaar. Dit doe ik nu door ze te koken, maar dat kan volgens mij beter! Dus gooide ik mijn kippetjes in blokjes in de multifry (zonder draaiarm), timer op 15minuten en af en toe alles goed door elkaar roeren en de stukjes draaien. Omdat mijn stukken niet allemaal dezelfde grootte hadden, waren de kleinere stukken iets droger maar alles werd goed gebakken, zonder vetstof, en heeft deze kip veel meer smaak dan de gekookte versie! Dit was alweer een geslaagde test, maar volgende keer laat ik ze iets minder lang bakken.

Vanavond komen dus de frietjes aan de beurt, ik ben benieuwd, maar ik ben nu al tevreden over mijn aankoop! Hieronder nog een kleine opsomming van de voor- en nadelen:

Pro:

  • Grote inhoud
  • Verwijderbare draaiarm
  • Pan is vaatwasbestendig
  • Uitneembare timer (handig als je bv buiten zit 's zomers)
  • De'longhi recepten app beschikbaar

Contra:

  • Maakt best veel lawaai
  • Geen accessoires verkrijgbaar
  • Vrij groot toestel

Heb jij een ander toestel waar je heel erg tevreden over bent? Of heb je net een hele grote miskoop gedaan? Deel het even met ons?!