Resultaat, dat zie je niet enkel op de weegschaal!

De weegschaal…vriend of vijand, haat-liefde verhouding, overbodig en overschat? Momenteel is de weegschaal niet m’n beste vriend, dat geef ik toe, maar ik heb de weegschaal helemaal niet nodig om te weten dat ik ben bij gekomen. En dat ik ben bijgekomen, dat is ook helemaal niet vreemd: 1. Ik heb een poging gedaan tot bulken en die is “geweldig” goed gelukt, NOT! En 2. Ik heb de afgelopen weken echt een rot eetschema aangehouden. Motivatie die even weg was, in het hoofd niet helemaal toppie en, ook al is dit allemaal geen excuus, hierdoor kon ik mezelf niet aanzetten tot minder en enkel gezond eten. Maar daarover wou ik het dus helemaal niet hebben!

Deze ochtend, toen jullie nog allemaal lekker lagen te slapen en ik al stond te knallen in de gym, besefte ik iets dat me toch wél blij maakte. De aanzet daarvoor was een meisje die er ook trainde en die een beetje onzeker door de gym liep en afgezonderd in een hoekje ging liften. En ineens dacht ik terug aan het prille begin, toen ik pas aan de slag ging met de gewichten. Zonder enig plan, geen enkel idee wat ik nu precies met die dumbells en halterstangen moest aanvangen, bang om te worden uitgelachen want ik pas toch niet tussen al die gespierde kerels?! Maar, ook al was het dan met een bang hartje, toch deed ik het want iedereen moet ergens beginnen en die spierbundels zijn heus ook niet zo geboren! (Dat hoop ik tenminste voor hun moeders!) En kijk waar ik nu sta: nog steeds “onderweg”, met vallen en opstaan, trial & error, maar met zoveel meer zelfvertrouwen en kennis.

Ik leer nog steeds elke dag bij. Door workouts te zoeken op bv  Pinterest of YouTube maar ook door te kijken naar anderen in de gym. En zoals zij mij motiveren en inspireren om nieuwe dingen te proberen, hoop ik ook om een inspiratie te zijn voor anderen.

En ook dit is resultaat! Misschien niet meetbaar zoals op de weegschaal, maar volgens mij nog veel belangrijker…Dus daarom, aan de onzekere meid:  Bedankt om me hieraan te herinneren!

En omdat we allemaal wat verder mogen kijken dan het cijfertje op die weegschaal:

 

 

Wat heb jij al al bereikt?

 

 

Gezocht: wondermiddel tegen aanslepend blessureleed!

Ben je op zoek naar een motiverende, opbeurende tekst? Klik dan maar ineens op de ‘X’ rechtsboven (of linksboven voor Mac users) want dit wordt een regelrechte klaagblog! Zo heb ik waarschijnlijk ook ineens een nieuw woord uitgevonden…

Sinds het begin van de zomer kamp ik immers met een blessure. Sommige mensen zijn dit gewend, maar ik dus niet. Ik sport dagelijks en doordat ik luister naar mijn lichaam en verschillende sporten afwissel, heb ik de blessures altijd kunnen afhouden. Maar sinds enkele maanden hebben de blessurebeestjes me dus toch te pakken en ooooh wat een hel! Na een rustig loopje bleek ik ineens last te krijgen van mijn heup. Geen probleem, even een paar dagen rust en dat gaat weer voorbij…niet dus! Ondertussen heb ik dus al die tijd niet gelopen en lijdt ook mijn krachttraining hieronder, ben ik al een echografie en CT scan en 2 kinesitherapeuten verder en is er amper iets veranderd.

Daarbij had ik ook het ge-wel-dige idee om deze “loopstop” te gebruiken om te bulken. Voor wie niet kan volgen: bulken wil zeggen dat je meer eet dan je lichaam nodig heeft om zo spiermassa aan te komen. Dit gaat makkelijker als je weinig of geen cardio doet, anders moet je nóg meer eten. Het eerste deel van de definitie leek geen enkel probleem, maar als je werkelijk alles opeet wat je tegen komt, dan kom je geen spiermassa aan maar vet!

Conclusie: zowel mijn uithoudingsvermogen als mijn shape zijn momenteel ver te zoeken! Hierdoor zit ik een beetje in een vicieuze cirkel van frustraties en gebrek aan motivatie, maar…IK KOM TERUG! Eerst probeer ik deze fase te aanvaarden en voldoende rust te nemen zodat ik lichamelijk volledig terug herstel en me weer helemaal kan geven in mijn workouts, zowel in de gym als bij het lopen. Daarna volgt de rest wel vanzelf…You’ll see!

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte! Hebben jullie tips voor mij of kamp je zelf ook met een blessure? Deel ze met mij, met ons, en samen komen we er sterker uit!

Personal Training met Mr T!

Afgelopen week had ik een afspraak voor een sessie personal training met Mr T. The Place to Be hiervoor was No Limits Gym in Mariakerke, bij Gent, waar Thierry vaste klant is. 

Toen ik Mr T, beter bekend als Thierry voor het eerst zag, kwam spontaan de uitspraak 'ruwe bolster, blanke pit' in mij op. Vanaf de eerste minuut verliep het contact heel vlot (Gentenaren zijn natuurlijk gewoon heel sociale, spontane en vlotte mensen) en leek het alsof ik er al enkele tienbeurtenkaarten had versleten. 

Maar het was mijn eerste afspraak, dus lag de nadruk heel erg op kennismaken en dan vooral kennismaken met mijn lichaam, mijn eventuele beperkingen en mijn huidige fysieke conditie. Om iemands lichaam te leren kennen en te kunnen inschatten, voorziet Thierry meestal 2 sessies. Vanaf de 3e sessie wordt er dan gewerkt aan bijvoorbeeld opbouw van spiermassa, afslanken of conditietraining, naargelang het doel van de klant.

Na een korte maar intensieve opwarming gingen we aan de slag voor een full body workout. Zo kan Thierry zien op welk trainingsniveau zijn klanten zitten en hoe ver hij met hen kan én moet gaan. Enkele standaardoefeningen als pull ups, triceps extensions en bicep curls passeerden de revue en uiteraard vergaten we de benen niet! Als afsluiter nog enkele buikspieroefeningen en het uurtje was alweer voorbij gevlogen. 

Op zo'n manier trainen kan echt iedereen: Je hebt een afspraak, dus je moet wel gaan en eens je er bent, gaat de tijd echt snel! Je doet ook extra je best want je wil je coach toch altijd wat imponeren en tijdens de rustmomenten heb je nog een leuke babbel! 

Wie op zoek is naar een Personal Trainer regio Gent, kan ik het zeker aanraden om contact op te nemen met Thierry voor een proefles. Met zijn jaren ervaring in (extreme) sporten, outdooractiviteiten en krachttraining vindt hij zeker een passend traject om samen jouw doel te bereiken. Liever niet alleen trainen? Ook samen met een vriend of vriendin kan je bij Mr T terecht! 

De website, die nog in opbouw is, vindt je HIER.

Foto's van onze sessie kan je HIER bekijken. Hiervoor uiteraard een speciaal dankwoord aan B, mijn privé-fotograaf die steeds beter wordt in zijn nieuwe hobby en aan wie ik alles mag vragen! ❤

En als ik ooit terug naar Gent verhuis, dan boek ik zeker nog een aantal sessies, al weet ik niet of we dan extra moeten betalen voor onze rollator 😀

 

What did YOU do this morning at sunrise? Let me know!

Born To Lift

Yes, I am! Born To Lift dus...😉

En daarom ging ik dus dit weekend ook naar hun opendeurdag. Want...opendeurdagen staan gelijk aan extra aanbiedingen en lekkernijen die je kan proeven en wie houdt daar nu niet van???

Born To Lift is een jong en vooral Belgisch bedrijf, opgestart door een man met een passie voor weightlifting (duuuh) die de Belgische markt wil voorzien van kwaliteitsproducten. Hij werkt enkel met merken waar hij 100% achter staat, merken die kwaliteit leveren dus.

Ik ben heel vriendelijk ontvangen, in de "shop", die een kamer bij de man thuis is, en kon uiteraard moeilijk kiezen wat ik wou...Uiteindelijk heb ik het heel erg binnen de perken gehouden en enkel een pot Protein Pancakes van Scitec, enkele zakjes Bolero Limonade en een BTL tanktop mee naar huis genomen. Best wel trots op mezelf 😀

Binnenkort kunnen jullie dus een review van de pancakes verwachten op de Foodie pagina!

Neem zeker een kijkje op hun website: http://www.borntolift.be !